Natuurwerkdag Nieuw Scheveningse Bosjes

Op zaterdag 4 november organiseert de Wegelaergroep in samenwerking de gemeente Den Haag een natuurwerkdag in de Nieuwe Scheveningse Bosjes. Wij willen buurtbewoners van harte uitnodigen om ons te komen helpen op de natuurwerkdag en zo een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de natuur in de Nieuwe Scheveningse Bosjes.

Wat gaan we doen.

In de Nieuwe Scheveningse bosjes woekert de Esdoorn enorm. Op de natuurwerkdag gaan we deze daarom afzagen en afvoeren. Dit doen we in kleine groepjes waarbij ieder groepje een eigen begeleider heeft. Een deel van het afgezaagde hout wordt gebruikt om een takkenril te maken.

Ook gaan we een haag planten van heesters die in de Nieuwe Scheveningsebosjes thuishoren zoals Meidoorn en Sleedoorn. Deze haag vormt de afscheiding tussen het veld achter het Van Pallandhuis en het bos. Het hek van betonnen paaltjes kan daardoor als de haag goed is dichtgegroeid worden verwijderd.

Al het benodigde gereedschap en handschoenen worden te beschikking gesteld. Je hoeft dus verder niets anders mee te nemen dan kleding en schoenen die tegen een stootje kunnen.

Programma

We starten om 10:00 uur in het Van Pallandthuis in het bos aan de Brusselselaan 15. Voor drinken en een lunch wordt gezorgd. Om 15:00 uur sluiten we de dag weer in het Van Pallandthuis af.

 

 

Nieuwe Scheveningse Bosjes in november  Natuurwerkdag 2016